Mijn favorieten

Column Almere Deze Week



Dat waren in april 2022 zo’n 20 tot 40 bezichtigingen in de eerste week. Nu tussen de 0 en 5. Hierdoor zagen we de verkoopduur toenemen en kwam er ook een prijscorrectie naar beneden.

Wat we vooral zagen is dat veel kopers hun strategie gingen aanpassen. Het was gebruikelijk om eerst een woning te kopen en daarna de eigen woning te koop te zetten. Nu zagen we dat dat omdraaide. Eerst verkopen en dan kopen werd de nieuwe norm. Het is daarom ook heel logisch dat de markt een paar maanden begon te vertragen. Voordat deze kopers daadwerkelijk de markt opkomen moest er immers eerst worden verkocht. Dat neemt (steeds meer) tijd. 

Sinds januari zien we dat deze vertraging voorbij lijkt te zijn. De prijzen zijn tot rust gekomen en de vraag neemt weer toe. Daarmee stijgt het aantal transacties ook weer sterk. Op ons kantoor is dat een toename van maar liefst 63% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2022!

Wij mogen nu weer ouderwets makelen. We doen weer bezichtigingen op afspraak en kunnen weer de tijd nemen om de kopers een goede indruk te geven van de woning. Dat maakt ons werk in alle eerlijkheid een stuk leuker!

Heb je verkoopplannen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.
Wij vertellen dan alles over de verwachte verkoopopbrengst en de te hanteren verkoopstrategie.

Dat kan per telefoon op 0363030900
en per e-mail op info@semeijnmakelaardij.nl.
Wij helpen je graag verder!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring